Bolletjes niet slikken maar ‘duwen’…

“Ik had een duwersbol in mijn vagina en vijf aan de achterkant”. Zo begint de verklaring van een jonge vrouw die op Schiphol was aangehouden. Zij werd bij een bushalte in haar geboorteland aangesproken door iemand in een auto die de vraag stelde of zij geld nodig had. Hij toonde haar een koffer met geld en gaf aan dat als ze dat wilde hebben, ze naar Nederland moest vliegen. Ze kon het goed gebruiken, dus stemde toe.

De volgende dag kwam deze meneer langs en betaalde haar wat geld en gaf haar een telefoon. Daar hoorde ze dat ze naar Nederland moest vliegen met drugs. Later belde de man haar op en eiste dat zij eigenlijk al gelijk die zaterdag moest vliegen, maar ze was toen ongesteld. De vrouw werd vervolgens bedreigd dat indien ze niet meer zou meewerken, haar moeder zou worden vermoord.

Uiteindelijk vertrok ze toch, maar moest op het vliegveld wel de telefoon inleveren. Op Schiphol liep ze gelijk tegen de lamp en zit nu nog steeds vast. De man die alles regelde, bleek eveneens op het vliegtuig naar Schiphol mee te vliegen en kwam overigens wel door de grenscontrole.

Deze jonge vrouw is in ieder geval een ervaring rijker en een illusie armer.

U bent gewaarschuwd…