Kunstenaar in de cel in zijn element

Soms is aan een veroordeling niet te ontsnappen. Bij Dudink & Starink advocaten kwam een kunstenaar binnen die een agent had bedreigd die zonder verdere aankondiging aan de achterdeur was verschenen. Onze cliënt zat op dat moment een appeltje te schillen en had hiermee gezwaaid omdat hij de agent uit zijn tuin wilde hebben. Alhoewel er verder niets gebeurde, voelde de agent zich hierdoor toch bedreigd.

Iedere (normale) Nederlander denkt dat als de politie (’s-Nachts) je huis binnenvalt zonder geldige reden en je van het bed licht, dat je dan niet hoeft mee te werken aan, bijvoorbeeld een ademanalyse. Fout!

Al bent u de hele avond thuis geweest en heeft u lekker gegeten en gedronken met de buren, dan nog moet u meewerken aan een voor u wellicht volstrekt idiote ademanalyse. Dus ook als later blijkt dat de politie ergens anders had moeten zijn, of er volstrekt naast zat.

Ook de kunstenaar had dus gewoon mee moeten werken en niet moeten zwaaien met zijn appelschil mes dat de agent uit zijn tuin moest verdwijnen.

De kunstenaar besloot echter om zijn boete niet te betalen en moest vervolgens de cel in. Hij gaf mij aan iedereen in de bajes te hebben getekend, foto’s van kinderen en echtgenotes te hebben nagetekend etc. Hij had het echt naar zijn zin gehad.

Tja…

Hein Dudink