Ramadan op het politiebureau…

Bij aankomst op het politiebureau zat de verdachte nog in de cel en had inmiddels voor 10 dagen een zogenaamd ‘huisverbod’ van de burgemeester opgelegd gekregen. Daarnaast was hij door de politie aangehouden wegens mishandeling van zijn echtgenote.

De avond daarvoor was het net voor het eten compleet uit de hand gelopen. Zijn vrouw had een pan naar zijn hoofd gegooid, toen hij haar in de keuken wilde helpen. Hierop probeerde de man zijn vrouw tot bedaren te brengen en pakte hij haar bij de armen vast. Zij beet hem vervolgens in zijn arm en er volgden meer schermutselingen. De verdachte toonde de bijtwonden en littekens op zijn lichaam. Volgens mij loop je bij een K1 gevecht minder verwondingen op.

In deze zaak had volgens mij ook de vrouw opgesloten kunnen worden, maar delft de man (meestal) het onderspit. Volgens mij heeft er ook nog nooit een vrouw een huisverbod opgelegd gekregen.

Of de uit de hand gelopen ruzie nu kwam door een te lage suikerspiegel, of andere echtelijke irritaties, de man kreeg in ieder geval een huisverbod en zit gedurende de Ramadan wellicht in de cel.

Naast het doel van de Ramadan, het versterken van het islamitische geloof, dienen waarden als naastenliefde, verdraagzaamheid vredelievendheid en vrijgevigheid centraal te staan. Naastenliefde, verdraagzaamheid en vrijgevigheid blijken in alle religies toch moeilijk te vangen.

Hij hoopt in ieder geval met het Suikerfeest weer een vrij man te zijn. Voorlopig zit hij echter vast.

U bent geïnformeerd en (wellicht) gewaarschuwd!

Hein Dudink/Advocaat