Dubbele vrijspraak voor militair en zijn vrouw.

Tijdens een burenruzie vielen twee buurvrouwen uiteindelijk op de grond en werd de vrouw van de militair in haar gezicht geschopt en geslagen. Echter, zoals wel vaker voorkomt, deed de andere partij eerder aangifte en dan word je van slachtoffer ineens verdachte. Dat laat zich echter niet zo makkelijk terugdraaien, zeker niet als er een getuige verklaart dat hij het gezien zou hebben, dus stonden beiden tegelijkertijd in het ‘verdachtenbankje’. Wat gebeurde hier eigenlijk?

De man, militair, stond tijdens de gebeurtenis op enige afstand bij zijn kinderen die reeds in de auto zaten en deed niets anders dan er bij zijn buurman, die er vlakbij stond, op aan te dringen zijn vrouw te kalmeren. Maar ook hij kreeg later te horen dat de buurvrouw hem in haar aangifte beschuldigde van mishandeling.

Het vreemde was eigenlijk nog dat het letsel veel groter was bij de vrouw van de militair, dan bij aangeefster/slachtoffer. Daarnaast was de aangifte onlogisch en inconsequent met betrekking tot wie nu eigenlijk wat zou hebben gedaan.

Lang verhaal kort;  de officier van justitie gaf uiteindelijk aan dat de aangifte inderdaad onlogisch was en ook de getuigenverklaring niet duidelijk genoeg was en verzocht om een vrijspraak. De rechter, na aangegeven te hebben dat ook zij de aangifte niet kon volgen, kwam tot een vrijspraak in beide gevallen.

U bent wederom geïnformeerd en gewaarschuwd!

Bel tijdig!

Hein Dudink/Advocaat